Nu besteld, morgen in huis
2 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
SolarlampKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
SolarlampKoning
Lumen tabel
Lumen tabel
Kelvin tabel
Kevin tabel
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Wat is LED verlichting op zonne-energie of solarverlichting?

Solar is een synoniem voor zon. Solarverlichting staat letterlijk voor zonverlichting. Praktisch vertaald hebben we het over verlichting op zonne-energie. Hiermee bedoelen we verlichting die enkel en alleen gevoed wordt door de zon, dus zonder dat er een extra stroom benodigd is.

Omdat de energie van de zon ‘vrij’ beschikbaar is, is het logisch om deze te gebruiken voor allerlei doeleinden waarvoor energie nodig. De zonnepanelen die bij steeds meer huishoudens op de daken te vinden zijn, zijn hiervan een goed voorbeeld. Wij beperken ons echter specifiek tot solarverlichting; dat is waar wij als SolarlampKoning in gespecialiseerd zijn.

Solarverlichting is ‘stand alone’

Lampen op zonne-energie zijn ‘stand alone’ wat betekent dat ze zelfvoorzienend zijn en werken zonder extra hulpmiddelen. Met name op plaatsen waar stroom niet zomaar voorhanden is, wordt veel gebruik gemaakt van deze techniek. Lampen op zonne-energie worden dan ook toegepast als zowel functionele verlichting als decoratieve verlichting. De plaatsing ervan is dusdanig eenvoudig dat het aanbrengen van (sfeer)verlichting een fluitje van een cent is.

Lampen op zonne-energie bevatten altijd een batterij

De energie van de zon wordt opgevangen door een zonnepaneel en opgeslagen in een batterij. Iedere lamp op zonne-energie is dan ook voorzien van een batterij. Afhankelijk van het type lamp en de gebruikte lichtbron worden er verschillende soorten en maten batterijen gebruikt. Het type lamp bepaalt de functie (bijvoorbeeld schijnwerper voor veiligheid, priklamp voor sfeer enzovoorts) en daarmee wordt ook bepaald of de gebruikte lichtbron veel of juist weinig licht moet geven. De batterij wordt hierop afgestemd zodat er altijd voldoende stroom beschikbaar om de lamp te laten branden.

Solarverlichting is standaard voorzien van LED lampen

Pas bij het verschijnen van de LED lampen is de solarverlichting een zeer interessant en bruikbaar product geworden. Het lage energieverbruik van de LED lichtbron gaat hand-in-hand samen met de relatief beperkte stroomvoorziening van het zonnepaneel en de batterij.  Door het bijzonder lage stroomverbruik, kan toch een lange brandduur verwezenlijkt worden met een compacte batterij. Hierdoor is de solarverlichting verkrijgbaar in veel verschillende modellen en in grote en klein formaten.

+3173-7041102
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur