Solar informatie

Het is niet meer weg te denken in onze tuinen: de solar lamp. Maar wat is het precies en hoe werkt een solar lamp?

In dit artikel leggen we u alles uit over de solar lamp. We leggen uit hoe hij werkt, wat de voordelen zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van een solar lamp.

Lees verder

Een veelgestelde vraag bij solar lampen is de duur van het opladen. Een solar lamp opladen gebeurd overdag. Solar lampen laden op door zonlicht om te zetten in stroom en op te slaan. Zodra het donker wordt schakelt de lamp automatisch aan door de ingebouwde schemersensor. Maar hoe lang moet u een solar lamp opladen om het maximale eruit te halen? In dit artikel vertellen wij u alles over de werking van de solar lamp en geven we u tips over het optimaal opladen.

Lees verder

Bij het plaatsen van buitenverlichting komt het vaak voor dat u geen stroompunten heeft op de plekken waar u de lampen wilt plaatsen. Hierin zou een buitenlamp zonder stroom een perfecte uitkomst zijn. Geen kabels meer ingraven of met kabelgoten in de weer. In 2 stappen plaatst u eenvoudig de draadloze buitenverlichting. U bevestigt de lamp op de gewenste plek en zorgt dat het zonnepaneel voldoende zon opvangt om de lamp volledig op te laden.

Lees verder

Zijn uw kinderen ook bezig met halloween, en lijkt het u leuk om eens wat halloween tuindecoratie aan te brengen? Wij bieden u op deze pagina een knutselidee voor het maken van een kaars met druipend kaarsvet. Dit doet u met onze solar LED theelichtjes ‘Tea’s’. De tea’s zijn LED kaarsen op zonne energie met een bewegend vlameffect. Ze gaan door hun schemersensor automatisch branden wanneer het donker wordt.

Lees verder

De lichtopbrengst wordt aangeduid in lumen. Bekender is de maatduiding wattage. In onze blog geven wij een vergelijking van beide waarden. Ook de rol van het aantal lumen met betrekking tot de brandduur en het bijbehorende vermogen van de batterij spelen een rol.

Lees verder

Solarlampen werken het beste als ze in direct zonlicht worden gebruikt. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om toch gebruik te kunnen maken van solarverlichting in een tuin met veel schaduw. Enkele tips in deze blog!

Lees verder

Solar is een synoniem voor zon. Solarverlichting staat letterlijk voor zonverlichting. Praktisch vertaald hebben we het over verlichting op zonne-energie. Hiermee bedoelen we verlichting die enkel en alleen gevoed wordt door de zon, dus zonder dat er een extra stroom benodigd is.

Lees verder

Solar verlichting wordt volledig uitgevoerd als LED verlichting, maar wat is LED en is er onderscheid tussen verschillende LED soorten? In deze blog nemen wij u mee in de techniek achter de leds.

Lees verder

Waterdichte buitenlampen, bestaan ze eigenlijk wel? Vaak bedoelen we gewoonweg spatwaterdicht. Logisch, want niemand hangt een solar buitenlamp onder water op. Water en elektriciteit gaan niet goed samen, maar toch moet de buitenverlichting tegen ons weer kunnen.

Lees verder

De keuze om solar tuinverlichting te gebruiken in plaats van conventionele verlichting is niet altijd vanzelfsprekend. Dit komt onder andere door een gebrek aan goede informatie en een groot aanbod van goedkopere modellen solarlampen die niet representatief zijn voor wat er daadwerkelijk mogelijk is met solar verlichting. In dit artikel gaan we dieper in waarop u de keuze voor solar- of stroomlampen kunt baseren.

Lees verder